Mitä tehdä, kun auto rikkoutuu?

Untitled-28

Autonomistuksen arkeen kuuluu aika-ajoin auton huoltaminen, korjaaminen sekä yleinen kunnossapito. Joillekin rasvassa puljailu on mielekästä touhua, kun taas toisilla menee sormi suuhun pientenkin haasteiden edessä.

Näin ollen tässä artikkelissa kysymme mitä pitäisi tehdä, jos autosi rikkoontuu tavalla tai toisella? Käymme läpi muutaman käytännön esimerkin sekä mietimme yhdessä, kuinka voimme jo nyt valmistautua tällaisiin tilanteisiin.

Lujaa Lada-laatua

Vaikka Neuvostoliitosta ei voi kovin montaa positiivista asiaa sanoa, myönnettäköön se, että esimerkiksi legendaarisen Ladan korjaamiseen ei tarvinnut kovin paljon tekniikan osaamista. Neuvostoliiton satelliittivaltioissa vitsailtiinkin, että Ladan omistajista kehittyy mainioita automekaanikkoja, koska he viettävät enemmän aikaa auton korjaamiseen kuin itse ajamiseen.

Jokaisessa vitsissä on aina ripaus totuutta. Joka tapauksessa nykypäivän auton hajotessa ongelmat ovat monimutkaisempia kuin esimerkiksi 10 vuotta sitten.

Tee-se- itse

Kannattaako auton hajotessa itse yrittää selvittää syytä ja lähteä korjaamaan vikaa oma-aloitteellisesti? Hyväksi onneksi internetin avulla pystyy rajaamaan vian syyt melko tehokkaasti. Voit myös kysyä neuvoa muilta autonomistajilta erilaisten keskustelupalstojen kautta. Ja mikä hienointa, YouTube-kanavalta löytää mielin määrin videoita missä ammattilaiset ja amatöörit opettavat tunnistamaan sekä korjaamaan mitä moninaisimpia auton vikoja.

Toisin sanoen tietoa löydät takuuvarmasti internetistä, mutta kannattaako sen tiedon kanssa toimia itsenäisesti?

Digitaalisuuden aika

Ei välttämättä. Nimittäin uusien autojen vikamääritys järjestelmät ovat kokonaisvaltaisesti digitaalisia. Eli huoltoliikkeiden mekaanikot eivät enää vilkaise ensimmäisenä nokkapellin alle, vaan analysoivat auton viat elektronisesti. Onkin sanomatta selvää, että kotikonstein digitaalinen vianmäärittely ei tule onnistumaan. Pahimmassa tapauksessa oma korjausyritys voi tehdä enemmäntuhoa kuin hyvää – niin mielenrauhalle kuin myös lompakolle.

Toisaalta oma-aloitteellisuus kannattaa. Täten sinä voit käyttää hyväksi Internet lähteitä tunnistaaksesi mahdolliset viat, joita mekaanikot voivat ruksata pois nopeammin itse korjausprosessissa. Missään tapauksessa sinun ei kannata viedä autoasi kaverin autotallille ja lähteä itse korjaamaan ilman ammattilaisen apua.

Voit toki huutaa ärräpäitä ilmoille auton hajotessa, etsiä tietoa internetistä mutta anna ammattilaisten hoitaa loput. Keskustele vakuutusyhtiön kanssa ja ole mahdollisimman kärsivällinen.