Autonomistajan ABC

Untitled-27

Ensimmäisen auton ostaminen on kaikille ikimuistoinen hetki. Tulemme aina muistelemaan sitä ensimmäistä kertaa, kun avaimet lyötiin käteen ja autosta tuli osa meitä. Harva meistä kuitenkaan juuri sinä hetkenä osasi ennakoida autonomistuksen arkea.

Monille pienet asiat saattoivat tulla yllätyksinä, yleensä valitettavan epämieluisina. Oli miten oli, älkäämme siirtäkö omia virheitämme jälkipolville tai kavereillemme. Tässä muutama seikka autonomistuksen perusasioista, jotka saattavat unohtua ensihurmoksessa.

Hyvä, paha vakuutus ja katsastus

Vakuutusasiat ovat yksi tärkeimmistä asioista. Ne ovat myös valitettava osa ylimääräisistä kuluista, joita ei välttämättä aina osata ennakoida auton omistuksessa. Muista siis pitää vakuutuspaperit aina valmiudessa, mikäli niitä tulet tarvitsemaan. Puhumattakaan katsastuksesta!

Monille autonomistajille vuosittainen katsastus aiheuttaa kylmiä väreitä. Ei sen takia, etteikö auto läpäisisi testiä, vaan lähinnä katsastuksen hinnan sekä esimerkiksi jakohihnan vaihtamisessa.

Kaikki me tiedämme ainakin yhden henkilön, joka omasta mielestään tuntee autot kuin autot potkimalla niiden renkaita. Ehkä sinä olet yksi näistä, mutta käytä aikaa oman auton tutkimiseen ja sen toiminnan oppimiseen. Tiukan paikan tullessa on hyvä tietää mitä tekee tai mitä pitäisi tehdä.

Takakontti kuntoon

Käytännön suhteen muista ehdottomasti aina pitää takakontissa starttikaapelit, sillä tulet takuulla tarvitsemaan niitä joskus ajourasi aikana. Kukaan ei nimittäin ole kertonut iloisia tarinoita tyhjästä akusta helmikuun pakkasaamuina.

Ja viimeisinä pidä mielessä se, että tiet ovat täynnä kuskeja, jotka omasta mielestään ovat uusia Mika Häkkisiä. Todellisuudessa nämä maanteiden sankarit ovat lähempänä Kummeli Stories- elokuvan Pohjola Ralli wanna-be kuskeja. Pidä siis pää kylmänä ja turvallisuus prioriteettina. Mihinkään ei ole niin kiire, että pitää vaarantaa itsensä ja muut.